MENÚ SENSE LLET NI OU

JO: Holaaa!!! Fa molts dies que no publiquem… els meus pares estan molt enfeinats amb la botiga i se’ls hi acumulen els posts pendents. Mireu si van “liats” que l’altra dia vaig decidir fer jo el sopar. Es van posar molt contents però ja els hi vaig dir: “que això no serveixi de precedent”, a veure si ara s’acostumen i l’he de fer cada dia…., ja, ja!!



MENÚ:

Meló amb pernil 

Com no té cap secret no poso la recepta, només la foto. Ara bé, si aneu a un restaurant i demaneu aquest plat, recordeu-los que els ganivets estiguin nets. A mi una vegada se’m van inflar els llavis per culpa d’alguna contaminació…




Costelles al forn amb salsa “americana” 

Per començar, el primer que hem de fer es coure les costelles, però abans s’hi posa pel damunt una mica de sal, pebre, pebre vermell dolç, un rajolí de vinagre de Mòdena i una mica d’oli, ja estan llestes per posar-les al forn amb el gratinador (el foc ha de venir de dalt) a 180º. Tardaran uns 40 minuts en fer-se, tot depèn del gruix de les costelles i de com sigui el vostre forn, al cap d’aproximadament uns vint minuts de cocció els hi heu de donar la volta, aneu-les controlant perquè no es cremin, jo em vaig despistar un moment amb el mòbil i casi l’espifio!!. Quan faltin uns cinc minuts, obriu el forn i els hi tireu una mica de mostassa i una mica de tomàquet quetxup per donar el toc final. No cal que us digui que vigileu els ingredients d’aquests productes que no tinguin traces.

Maduixes amb xocolata 

Primer preparem la xocolata desfeta. Es pot fer amb el cacau a la tassa de la marca Torras o si el vols ecològic amb el de la marca NaturGreen o Alternativa3, tots tres sense traces de proteïna làctia.

Posem la llet de soia a escalfar i quan comenci a fumejar tirem la xocolata tot remenant perquè no es facin grumolls i així sense parar fins que arrenqui el bull, aleshores abaixem el foc i remenem molt ràpid fins que la xocolata s’espesseixi i brilli, quan això passi apaguem el foc i la deixem refredar una mica. Nosaltres posem menys llet del que marquen les receptes perquè així queda més espessa i s’enganxa millor a la maduixa. Un cop acabada la xocolata, agafem les maduixes que prèviament haurem netejat i les banyem amb xocolata per la punta. Després els hi donem la volta i les deixem en una plata que posarem a la nevera fins l’hora de les postres. 



D’aquest primer menú que he preparat no vaig tenir cap queixa!!


Deixa un comentari