JO: Doncs la meva mare li va proposar un repte al meu pare. Fer els cronuts sense llet…
EL MEU PARE: I aquí els teniu!! Els he fet amb crema de llet de soia, margarina vegetal i ou, però podeu substituir l’ou per suc de taronja.
LA MEVA MARE: Hi han d’altres substituts però nosaltres normalment fem servir la taronja. No és nota el gust.
EL MEU PARE: No se si el gust és exactament l’original perquè no l’ he provat ja que no he estat últimament a Nova York… je, je però m’he basat en els ingredients i quantitats que ells utilitzen.
LA MEVA MARE: Fa poc en vam menjar en una fira a Barcelona, i els nostres no tenen res a envejar.
Ingredients:
Per a la massa :
500 gr de farina de força
75 gr de sucre
2 ous ( en el cas de ser al · lèrgic a l’ou posar el suc d’una taronja )
50 grams de margarina no hidrogenada
25 grams de llevat de forner
5 gr de sal
75 ml d’aigua
75 ml de crema llet de soia
250 gr de mantega
Pell d’una taronja ratllada (només la pell perquè la part blanca amarga )
500 ml d’oli ( jo sempre utilitzo d’oliva perquè m’agraden més les seves propietats però podeu utilitzar un oli vegetal)
Per al farciment :
1 sobre de crema “Hacendado” ( no diu res del famós “puede contener”, de moment…) Utilitzo el sobre per anar més ràpid però evidentment que podeu fer vosaltres mateixos la crema.
1l. de llet de soia
1 sobre de xocolata a la tassa ( jo utilitzo la marca Torras perquè és cacau pur)
Per a la cobertura amb gust de llimona:
Sucre invertit ( jo utilitzo el més sa de la naturalesa : la mel )
150 gr. Sucre glacé10 ml.
Suc de llimonaRatlladura de la pell de la llimona
50 ml. Aigua ( aprox ) segons el gruix
nota: Aquesta cobertura pot canviar de gust en funció del líquid que utilitzem per fer el glacejat, podem utilitzar diferents sucs naturals ( taronja, maduixa, préssec ) per obtenir diferents sabors. Aquí ho deixo al gust del consumidor i segons les seves preferències.
Elaboració :
Un dia abans hem de preparar la massa ja que ha de reposar a la nevera per aconseguir els millors resultats. Tamisarem la farina i formarem dos volcans, un més petit que l’altre. El menor el farem amb la quarta part barrejada amb l’aigua i la deixarem fermentar. Quan estigui fermentada i tingui forma d’una esponja afegirem a la resta de farina que tenim reservada gairebé tots els ingredients menys la mantega que la guardarem per després. Un cop barrejats els ingredients afegirem la farina fermentada i continuarem pastant durant uns 10 minuts fins a aconseguir una massa elàstica i homogènia lleugerament humida, hem d’aconseguir que se’ns desenganxi de les mans. La deixem reposar uns 15 minuts fent-li uns talls amb un ganivet a la part superior de la massa. Tornem a amassar aplanant, aquesta vegada amb un corró, i deixant la part central més gruixuda formant una estrella de quatre puntes, ara estovem la mantega i l’estirem formant un quadrat que dipositarem damunt de la massa i la tancarem com si fos un sobre. Primer les puntes horitzontals i després les verticals. Ara treballarem la massa amb un corró procurant que quedi tres vegades més llarga, un cop aconseguit la doblegarem de les puntes cap al centre i tornarem a fer la mateixa operació durant tres o quatre vegades més. Ja podem guardar la massa a la nevera embolicada amb paper film i la deixem reposar tota la nit.
Al matí següent traurem la massa de la nevera i la tornarem a treballar de la mateixa manera, aplanant-la i allargant-la tres vegades el seu volum. Després, pleguem els extrems sobre si mateixos i repetim aquesta operació dues o tres vegades deixant al final la massa amb un centímetre ( aprox ). Escalfem el forn a 50 º mentre amb dos motlles circulars un d’uns 3 cm i un altre d’uns 10 cm els utilitzem per tallar i donar forma de Donut a la massa, primer el gran i després el petit per fer el forat central. Quan el forn hagi agafat els 50 º l’ apaguem i fiquem els cercles de massa al forn i deixem que doblin el seu volum.
Mentre prepararem la xocolata i la crema. Per això seguirem les instruccions del sobre deixant la xocolata ben espessa i posant-la a la nevera. Farem el mateix amb les natilles procurant que quedin també bastant espesses ( a mi m’agraden així ) i també reservem.
En una paella amb força oli fregim la massa de Cronut donant-li la volta amb dos escuradents de menjar xinès, un cop daurats els retirem i deixem refredar. Ara amb una xeringa de cuina injectem per un dels laterals la crema i per l’altre la xocolata, també podem posar la crema per la part superior i la xocolata per la inferior, en fi, allà amb la vostre inspiració i habilitat.
Finalment prepararem el glacejat, posarem el sucre glacé en un recipient, barrejarem la pell de la llimona i el suc i anirem remenant, afegirem l’aigua fins a aconseguir una textura fina i espessa. El deixarem reposar uns minuts a la nevera i amb una màniga pastissera el repartirem per la part superior dels Cronut.
JO: BRUTALS!!