TORRONS I AL.LÈRGIES

JO: Les postres de Nadal que més m’agraden són els polvorons.
LA MEVA MARE: Clar, perquè els polvorons estan fets amb farina, ametlla, sucre llustre i llard de porc i en canvi els torrons no els pot menjar ja que la majoria d’ells porten clara d’ou i encara que només és al·lèrgic a l’ou sense coure, no estem segurs de com els elaboren i de si aquesta clara d’ou està o no,  ben cuita.
EL MEU PARE: De totes maneres, quan comprem polvorons hem de llegir molt bé els ingredients ja que algunes marques posen allò de “pot contenir traces de llet i fruits secs amb pela”
LA MEVA MARE: L’última sorpresa en ingredients me l’he portat aquest passat Nadal mentre llegia distreta els ingredients de la caixa d’un torró de xocolata i ametlles que estava en la taula davant meu. Us poso la foto.

Us heu fixat? A primera vista em vaig alegrar de veure que havien posat un apartat específic de al·lèrgens, però quan vaig seguir llegint em vaig quedar gelada. No solament deia “pot contenir traces de gluten, ou, fruits secs, sèsam i sulfits (antioxidant i conservant molt perillós pels asmàtics)” sinó que a més afegia “pot contenir DERIVATS DE PEIX”!! Què carai fan els derivats de peix en un torró de xocolata i ametlles? Us imagineu que podria passar si a una persona al·lèrgica al peix no se li passa pel cap comprovar si un torró de xocolata i ametlles en porta? Doncs penseu qué passaria si no ho fes…

Deixa un comentari