MAGDALENES DE XOCOLATA SENSE LLET NI OU

JO: El meu pare diu que quan jo era petit ja n’havia fet de magdalenes encara que no eren com aquestes, però jo no me’n recordo!!!… per mi és la primera vegada!!! … i no puc parar de menjar-ne!!!

EL MEU PARE: Si que n’havia fet fa temps però tinc més costum de fer pastissos i com ara estan de moda els “cupcakes” o “muffins” doncs he d’estar a l’alçada de la rebosteria moderna… Com si les nostres àvies no n’hagessin fet mai… je, je

 
LA MEVA MARE: Darrerament hem observat que la pastisseria vegana és ideal per a nosaltres, ja que al no utilitzar cap ingredient animal totes les receptes, TOTES, estan elaborades sense llet i sense ou. La recepta que vam utilitzar per a les magdalenes la vam treure del llibre Cupcakes veganos” de Toni Rodriguez encara que vam fer uns petits canvis.

   

Ingredients (per a 12 unitats)

230g. de farina
70g. de cacau (La marca Torras és la que nosaltres utilitzem)
220g. de sucre
2 culleradetes de llevat químic
1/2 culleradeta de bicarbonat
1/2 culleradeta de sal
1 culleradeta d’extracte de vainilla
220g. de llet de soia
100g. d’oli d’oliva

Per al farciment:
220g. de sucre de canya
200g. de crema de llet de soia
30g. de margarina vegetal (Recordeu que sigui no hidrogenada i repasseu els ingredients perquè no totes les margarines són aptes per als al·lèrgics)
140g. de coco ratllat
200g. d’avellanes

Per decorar:
Xocolata desfeta però més espessa del normal

Preparació: En un bol barregem tots els ingredients secs (farina, sucre, cacau, bicarbonat, sal i llevat). Afegim la llet de soia, l’oli i l’extracte de vainilla i ho batem tot junt. Amb la massa resultant, omplim els motlles. Posem al forn a 180 º C i retirem quan al punxar al centre de cada magdalena amb un escuradents, aquest surti net. Reservem en fred durant 8 hores.

Per preparar el farciment, comencem picant les avellanes. Bullim la crema de llet, el sucre de canya, la margarina, el coco i les avellanes picades fins a aconseguir una pasta de textura seca. La posem a la nevera durant 2 hores. Tallem les magdalenes per la meitat i escampem el farcit al seu interior. Unim les dues parts i col·loquem la resta de farcit pel damunt de la magdalena i ho deixem a la nevera 1 hora més.

Per decorar les magdalenes, preparem una mica de xocolata desfeta mes espessa del normal amb el cacau i una mica de llet de soia. La introduïm en una màniga pastissera i li donem forma per sobre del farcit.

Deixa un comentari