EMPANADA GALLEGA SENSE OU NI MANTEGA DE VACA

Ingredients:


Per a la massa:
  • 450 g de farina
  • 100 g d’aigua
  • 1 culleradeta de sal
  • 50 g d’oli 
  • 90 g de mantega de soia

 Per al farcit:

  • 300 g de bonítol
  • 3 cebes grosses
  • 2 pebrots verds
  • 1 pebrot vermell
  • 1 tomàquet
  • 1 pastanaga
  • pebre vermell dolç
  • sal


Per fer la massa, poseu en un bol la mantega desfeta a punt de pomada, la farina, la sal, el llevat si en poseu, un raig d’oli, un rajolinet de vi blanc i l’aigua.Treballeu la massa amb les mans, i quan la tingueu a punt, tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar 1 hora perquè quedi més esponjosa. Mentrestant, aprofiteu per fer el farcit. En una paella amb oli, fregiu-hi la ceba tallada a trossos, i un cop estigui mig feta, afegiu-hi els pebrots, el tomàquet i la pastanaga tot tallat a daus. Un parell de minuts després, rectifiqueu-ho de sal, tireu-hi el pebre vermell i deixeu-ho coure d’un 1/4 d’hora a 20 min segons com es vulgui la textura de les verdures. Finalment, poseu la tonyina, remeneu, i ja tindreu el farcit a punt. Agafeu la meitat de la massa i estireu-la amb l’ajuda d’un corró de fusta. A continuació, folreu un motlle d’empanada amb aquesta capa de massa. Cobriu-la amb el farcit, i tapeu-ho amb una coberta de massa (que haureu fet de la mateixa manera que la primera capa). I ja per acabar, retalleu les vores, “cosiu-les” cap endins amb un ganivet i feu uns petits forats damunt la massa per que no s’infli amb l’escalfor. La cocció de l’empanada ha de ser al forn, a 180 graus i durant 20 minuts. Si sobra pasta podeu fer tires i possar-les damunt la massa decorant l’empanada. 

0 comentaris a “EMPANADA GALLEGA SENSE OU NI MANTEGA DE VACA”

Deixa un comentari

%d bloggers like this: