COMPTE AMB ELS CANVIS EN L’ETIQUETATGE DELS ALIMENTS

JO: Aquestes galetes m’agradaven molt però ara no les puc prendre perquè em pica la gola. Ha estat des que han canviat les fotografies del paquet.

LA  MEVA MARE: La foto del paquet de l’esquerra és l’antiga, i la de la dreta la nova. Dies enrere en Pau em va preguntar si havien canviat la foto, però jo no ho sabia. Podeu comprovar el semblants que són i jo no m’havia adonat però així era, la foto no era la mateixa. Totes les alarmes es van posar en marxa! ¿Haurien canviat els ingredients? Us preguntareu què té a veure una cosa amb l’altra. No ho sabem, però la nostra experiència ens indica (ja que és la tercera vegada que ens passa) que quan canvia el empaquetatge canvien els ingredients.

EL MEU PARE: Doncs si. La primera vegada va ser amb la llet de soja de vainilla de la marca BjorgNo li va fer al.lèrgia però li va canviar el gust totalment. La vam deixar de comprar i després de provar-ne vàries vam escollir la Vivesoy de vainilla perquè el seu sabor s’assemblava a la seva primera llet, la Bjorg. Al cap d’uns quants anys van canviar el disseny i les fotos del brick i no només li va canviar el gust sinó que aquesta vegada li picava la gola. No obstant això, segons l’etiqueta els ingredients eren els mateixos. Vaig estar trucant a l’empresa però no ens van donar cap informació que ens aclarís rés. La vam deixar de comprarla i ara bevem Provamel.

LA MEVA MARE: En referència als ingredients de les galetes Napolitanes he de dir que anys enrere, quan vam començar a comprarles, juraria que la frase “Pot contenir derivats de la lletno figurava en els ingredients, ja que si així hagués estat no les hagués comprat. Després de portar molt de temps menjantles, en un d’aquests repassos que fem els al.lèrgics de les etiquetes dels productes que comprem, vaig descobrir la maleïda frase, però com al Pau no li afectava vam seguir comprantles. Però ara amb el canvi de fotos s’ha acabat la tranquil.litat.

Espero amb aquesta entrada avisar d’aquest canvi en particular, però sobretot avisar els pares primerencs en al.lèrgies de què han d’estar contínuament revisant tots els canvis que es produeixin en els productes que adquireixen, tant en els ingredients com en el disseny del empaquetatge. Les empreses d’alimentació no ho faran per nosaltres.

Deixa un comentari